"ДЕЦА СУ УКРАС СВЕТА"
5.2.2011

На клизалишту у дворишту школе „Свети Сава“, у суботу 5.фебруара, одржан је културно-забавни програм под називом „Палилулске зимске чаролије 2011“ који је организовала Градска општина Палилула. Након поздравне речи председника општине Палилула, професора др Игора Новаковића, наступио је композитор и познати естрадни уметник Миња Субота, песник Саша Божовић и дечији хор „Вилењаци“. Учеснике овог програма, који је реализован на територији ГО Медијана, поздравио је и Драгослав Ћирковић, председник ове суседне општине.

Председник Новаковић је овим поводом подсетио бројну публику, да се под покровитељством Градске општине Палилула, током фебруара месеца, на клизалишту у основној школи „Свети Сава“, у сарадњи са спортским клубом ОКСИЏЕН (Оxyген) реализује Школа клизања. Обуком-школом клизања, која је бесплатна, обухваћено је 65 деце. Полазници ове активности, су најбољи ученици основних школа са територије Градске општине Палилула али и деца самохраних мајки из социјално најугроженијих породица у општини који су сагледани и пројектом „Јачање општинских капацитета за унапређење квалитета живота социјално рањивих група“ из програма Еxchange 3.

Уз већ антологијске песме за најмлађе: „Деца су украс света“, „Ишли смо у Африку“, „Разболе се лисица“, Миње Суботе; поезију Саше Божовића, Дечији хор „Вилењаци“ који ради при Студентском културном центру у Нишу,  премијерно је овим поводом  отпевао своју нову химну за коју је текст написао Саша Божовић а музику компоновао Драган Томић из Ниша.

Било је сунчано и весело овог викенда у парку „Свети Сава“.